4.3.07

Beste buurtbewoners en bewoners die er omheen wonen.

Donderdag 1 maart jl. is het volgende gebeurd:

Om ca. 10 uur ‘s ochtends werd er aan de voordeur van het flatgebouw naar mijn flat gebeld en een juffrouw meldde dat ze van de thuiszorg was en dat ze alle leden boven de 65 jaar bezochten, om te kijken wat hun behoefte was voor de toekomst. Ik zei: dat ik geen thuiszorg had en ze drong aan om met mij te spreken en een en ander uit te leggen en ik was zo stom om haar boven te laten komen naar de vierde etage. Helaas heb ik toen niet gevraagd om zich te identificeren. Het was een donkere, knappe, jonge, zwartharige buitenlandse, die goed Nederlands sprak, lichtblauwe wollen handschoenen droeg en toen ze weg ging ook een lichtblauw wollen muts opzette. We zaten in de keuken, waarvan de deur naar de gang open stond en daar ik net koffie aan het zetten was, vroeg ik of zij ook koffie wilde en ze accepteerde.

Ze beweerde dat zij uit Turkije kwam en sinds haar tweede jaar met haar ouders in Nederland woonde en dat de thuiszorg waarvoor zij z.g. zorgde, veel helpers had en dat ze in de buurt van de Albert Cuypstraat hun kantoor hadden. Ze dronk de koffie, geloof ik, helemaal niet en toen ik vroeg waarom niet, zei ze dat ze niet gewend was zulke sterke koffie te drinken, maar ik zet helemaal geen sterke koffie. En ze had nog steeds haar blauwe handschoenen aan. Na een tijdje ging ze weg en zei mij een verslag te sturen.

Even later ging de telefoon en “mijn” Postbank meldde zich met het bericht dat de verschillende banken tot de conclusie waren gekomen, dat onze pasjes vernieuwd zouden worden omdat ze vonden dat ze niet veilig genoeg zouden zijn en er een nieuwe soort pasjes zou komen en daarom wilde de manlijke persoon die belde, even checken of al mijn gegevens klopten. Hij noemde dus de dingen die op mijn pasje stonden en zei dat ik een pinpas had en of ik die vernieuwd wilde hebben met een ander nummer. En ik zei, dat dat niet nodig was, maar voor de zekerheid wilde hij weten of mijn nummer nog klopte en vroeg ernaar. Omdat ik 100 procent zeker was dat ik met mijn postbank sprak, omdat alle gegevens die hij opnoemde klopten, heb ik hem mijn pinnummer gegeven. Ik wist n.l. wel dat ik nooit mijn nummer aan iemand mocht geven en dacht dat als de bank alles van mij weet ze ook mijn pinnummer hebben. Ik wist n.l. niet dat de bank dat niet weet. Ik heb de man wel naar zijn naam en telefoonnummer gevraagd, maar die bleken natuurlijk vals te zijn.

Toen belde onze conciërge en vroeg of dat mijn bezoekers waren geweest en ik zei, dat er maar één vrouwelijke bezoeker was geweest en hij had een vrouw met man zien komen en later ook samen zien vertrekken. Toen vertelde ik hem het vreemde verhaal van de Postbank en zijn reactie was, alle rekeningen bij de bank blokkeren en ik snapte maar niet hoe die man aan al die gegevens over mijn creditkaart was gekomen.

Ik holde naar de slaapkamer, naar mijn tas en er bleken twee pasjes te zijn verdwenen van de Postbank en Amro Bank.

De vrouw moet bij het binnenkomen in mijn flat de deur op een kier hebben laten staan en als ik even afgeleid was door het koffie zetten of iets anders, had ze waarschijnlijk weer een trucje om de man te laten weten dat ik even niet naar de gang keek.

De politie is dadelijk gekomen en heeft alles opgeschreven, maar hoewel ik mijn rekening onmiddellijk daarna heb laten blokkeren is er toch een behoorlijk bedrag van afgehaald.

Bij nader nadenken was er een paar dagen daarvoor ook iets vreemds gebeurd. Toen ik van boodschappen doen mijn voordeur opende, "vloog" er een jonge Hollandse vrouw tegelijk met mij door de deur naar binnen, terwijl ik niemand achter mij had zien lopen. In de hal vroeg ik haar bij wie ze moest zijn en ze antwoordde, dat ze in de hal moest wachten en dat de Mevrouw naar beneden zou komen en toen ik naar de naam van die Mevrouw vroeg, wist ze die niet. Ik vroeg toen op welk nummer ze eigenlijk moest zijn en ze noemde een huisnummer wat wel 30 punten verschilde met de huisnummers van onze flat. Ik vond dat toen maar een vreemde juffrouw. Misschien moest ze de buurt verkennen en kijken of ik een oude dame was wat ik ook ben.

Ik schrijf U dit verslag opdat U op een of andere manier de buurt kunt waarschuwen.

(naam en adres bij de redactie bekend)