Viering 50-jarig bestaan Prinses Irenebuurt en 25-jarig bestaan buurtvereniging

Het jaar 2005 staat in het teken van de viering van twee jubilea: de buurt bestaat 50 jaar en de buurtvereniging 25 jaar.
Het feestcomité is inmiddels druk bezig. De feestelijke aftrap was dinsdag 18 januari bij een nieuwjaarsborrel in 'De Blauwe Engel', waar zo'n 80 mensen aanwezig waren. Een hoge opkomst en veel gezelligheid!

  meer foto's nieuwjaarsborrel

Het grote feest is op zaterdag 25 juni 2005

Dit grote jubileumfeest zal plaatsvinden in het Nicolaas Lyceum aan de Irenestraat. Er komen allerlei activiteiten voor jong en oud plus een fototentoonstelling over de buurt. De kantine en vooral de dan net gerenoveerde tuin van het Lyceum zullen gebruikt worden.
De activiteiten voor de kinderen starten om 16.00 uur. Daarna volgt een borrel, er is wat te eten en nog veel meer. U hoort daar in het voorjaar meer over. Het feestcomité is bezig er een onvergetelijk feest van te maken voor én door de buurt. Een buurt bestaat door de mensen die er wonen en daarom vinden we het leuk als een ieder zijn of haar inbreng heeft.

Om te beginnen foto's.
Wij vragen u om te zoeken naar foto's die een indruk geven van de buurt in de afgelopen 50 jaar. Dat hoeven geen oude foto's te zijn maar kunnen ook de sfeer in de buurt weergeven, een bijzondere gelegenheid (trouwpartijen, straatfeesten, verbouwingen, enzovoort) of gewoon een mooi plaatje van uw huis of van een plekje in de buurt.

Daarnaast zoeken wij nog mensen die een andere inbreng hebben. Kunt u helpen de jeugd activiteiten te organiseren (zoals hoepelen of knikkeren) of kunt u een andere creatieve of culturele bijdrage leveren? Elke suggestie om er voor iedereen een groot feest van te kunnen maken is welkom. Bel ons! Het feestcomité bestaat uit Anita Meiland, tel: 4634270 / Anneke Wevers, tel: 6464 743 / Jef Nassenstein, tel: 6753764 / Jelle Keij, tel: 6649678 en Karin Klaassen, tel: 6719549.

Het Jubileumboek

De foto's en verhalen die we verzamelen, willen we bundelen tot een mooi boek. Dit kan alleen bij voldoende belangstelling voor het boek. De prijs is afhankelijk van de oplage, tussen € 15, - en € 25, - Laat ons per e-mail of via onderstaand strookje weten of u zich inschrijft voor het boek.
We willen het graag op de feestdag uitreiken.

______________________________________________________________________________

Naam

Adres

Ik wil graag het Jubileumboek over de Prinses Irenebuurt in de afgelopen 50 jaar bestellen.

E-mailen naar anita@lichtpuntje.nl of

Sturen naar Anita Meiland, Prinses Marijkestraat 12, 1077 XC, Amsterdam